Ship2Report via IE 11 stopt

Internet Explorer 11 verdwijnt

Microsoft stopt op 15 juni 2022 met het ondersteunen van Internet Explorer 11, de laatste versie van die webbrowser. De browser wordt daarmee in Windows 10 definitief vervangen door Microsofts nieuwere browser, Edge.

Verouderde browser

Internet Explorer 11 is een verouderde browser. Microsoft heeft aangekondigd in de loop van dit jaar de ondersteuning te stoppen. Wij zien in onze systemen dat sommige klanten nog steeds gebruik maken van deze browser bij het bezoeken van Ship2Report. Wij adviseren deze klanten dan ook om zo snel mogelijk over te stappen naar een andere browser om zodoende een optimaal en veilig gebruik te kunnen garanderen. Ship2Report is geoptimaliseerd voor Microsoft Edge of Google Chrome. Gebruik van Ship2Report via Internet Explorer

Wisselen naar Chrome

Google Chrome is beschikbaar voor dezelfde platforms als Firefox: Windows, Mac, Linux, Android (waar het vaak de standaardbrowser is) en iOS. Je kunt de browser vanaf de website van Google downloaden en vervolgens de instructies volgen om het op je computer te installeren.

Wanneer je Chrome voor het eerst start, word je gevraagd of je gegevens van een andere browser wilt overdragen. Vanuit Internet Explorer is het meenemen van favorieten, geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden mogelijk.

Als je bovenstaande importeerassistent zelf wilt oproepen, druk dan rechtsboven in je scherm op de menuknop en vervolgens op instellingen en dan op ‘Bladwijzers en instellingen importeren’.

Wisselen naar Edge

Overstappen naar Microsoft Edge is het gemakkelijkst als je al Internet Explorer gebruikt, de vorige en inmiddels verouderde browser van Microsoft. Je kunt vrijwel alle gegevens meenemen. Dit doe je door op de menuknop rechts bovenin te klikken en vervolgens op ‘Instellingen te klikken’. Selecteer vervolgens ‘importeren en exporteren’. Nu kun je selecteren van welke browser je gegevens je wilt importeren.