1. Home
 2. /
 3. Features
 4. /
 5. ISPS
 6. /
 7. ISPS Services

ISPS Services

Eenvoudig je boordbezoek aankondigen via onze ISPS services!

In december 2002 is in de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) een veiligheidsstandaard standaard ontwikkeld voor een betere beveiliging van zeeschepen en havenfaciliteiten: de ISPS Code (International Standard Port Security). De hierin opgenomen veiligheidsvoorschriften moeten voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot schepen en haventerreinen. Daarom moet iedereen die een schip wil bezoeken in een haven zich daarvoor van te voren aanmelden. Het aanvragen, goedkeuren (of afkeuren) en de terugkoppeling ervan zijn dagelijks veel handelingen die een hoop tijd in beslag nemen. Het aanmelden van boordbezoeken is behoorlijk omslachtig. De door Koninklijke Dirkzwager ontwikkelde ISPS service versnelt en vereenvoudigt dit proces aanzienlijk.

Schepen bezoeken in havens mag alleen als de scheepsagent, namens de kapitein,  daarvoor toestemming geeft. Iedereen die aan boord van een schip wil, meldt zich hiervoor aan door middel van de ISPS aanmeldservice. De scheepsagent ontvangt deze aanmeldingen via het systeem en kan nu heel eenvoudig iedere aanmelding goed- of afkeuren.  Na goedkeuring wordt de aanmelding doorgestuurd naar de desbetreffende terminal(s). De terminals hebben zodoende altijd een actueel overzicht van goedgekeurde bezoekers aan schepen op hun terminal. De ISPS aanmeldservice koppelt de status van de aanmeldingen automatisch terug naar de agent en de aanvrager. Als de terminal het bezoek van de aanvrager vervolgens ook goedkeurt, kan de aanvrager zich probleemloos melden bij de portier.

Automatische terugkoppeling

Het systeem koppelt de status van de aanmeldingen automatisch terug naar de aanvrager. De actuele status van de aanvraag is te raadplegen via het dashboard in de Ship2Report applicatie en via de ISPS app.

De voordelen

Deze module zet je in, wanneer je:

 • Aan boord van schepen wilt komen, een bepaalde service aan boord moet verrichten en/ of een product of dienst wilt verkopen.
 • Wanneer je tijd en papierwerk wilt besparen bij het aanmelden van schepen.
 • Wanneer je onnodig tijdverlies wilt voorkomen bij de terminalpoort.
 • De veiligheid van je schepen wilt waarborgen en de controle wilt houden over de bezoeken van leveranciers, technici en familieleden van varend personeel.
 • Een actueel en betrouwbaar overzicht wilt hebben van goedgekeurde en afgewezen bezoeken.

Voor wie?

 1. Partijen die aan boord willen van schepen om service te verrichten, werkzaamheden uit te voeren of om diensten aan te bieden.
 2. Scheepsagenten die in 1 oogopslag willen zien welke mensen welke schepen willen bezoeken. Met een  druk op de knop kunnen bezoekers akkoord krijgen namens de kaptein van het schip om aan boord te komen maar ook is het mogelijk bezoekers te weigeren.
 3. Terminals die willen weten welke personen verwacht worden voor bezoek van schepen.

Koppeling met andere Ship2Report functies

Voor iedereen die regelmatig aan boord van schepen gaat, zowel in Amsterdam als in Rotterdam, is de ISPS aanmeldservice van Ship2Report een waardevolle aanvulling op de dagelijkse werkzaamheden. In deze havens zorgt de service voor een snelle, veilige en betrouwbare afhandeling van boordbezoeken.  De aanmeldservice is ook beschikbaar als mobiele app. Op die manier kunnen bezoekers overal en altijd aanmeldingen versturen en de agent kan, indien nodig, direct goedkeuren. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren.

Om het aanmelden en goedkeuren zo makkelijk mogelijk te maken, is de ISPS functie gekoppeld aan verschillende modules en functies binnen Ship2Report. Zo is het bijvoorbeeld heel eenvoudig om een schip te selecteren op de AIS kaart in de shiptracking module en van daaruit door te klikken naar het ISPS aanmeldscherm. Andersom kan ook. Op moment van aanmelden even snel checken wat de exacte positie is van het desbetreffende schip is heel makkelijk gemaakt door een directe koppeling naar de shiptracking module van Ship2Report.

De ISPS aanmeldservice is ontwikkeld in overleg met alle marktpartijen en de verantwoordelijke instanties. Zo is een zeer gebruiksvriendelijke service ontstaan die jaarlijks vele berichten behandeld.