1. Home
  2. /
  3. Fleet monitoring

Fleet monitoring

Volg schepen met behulp van accurate scheepsposities en scheepsrapportage

MyFleet is een handige tool om snel en eenvoudig schepen te groeperen en in te delen in handige vlootlijsten. Op basis van verschillende criteria zoals nationaliteit, technisch management of scheepstype klikt de gebruiker snel en eenvoudig verschillende soorten vlootlijsten bij elkaar. Met 1 druk op de knop kan deze informatie vervolgens gedeeld worden met collega’s. Op deze manier hoeft niet elke gebruiker zelf zijn informatie te beheren maar kun je deze makkelijk delen met anderen.

 

Koppeling met MyAlert

MyFleets is gekoppeld aan de andere modules binnen Ship2Report. Door de koppeling met bijvoorbeeld de MyAlerts functie is het mogelijk om snel en eenvoudig alerts te koppelen aan de gehele vlootlijst maar ook voor ieder schip apart. Wil je weten welke schepen uit een bepaalde vloot binnenkort de haven van bijvoorbeeld Singapore aanlopen? Dan kun je dit snel zien door een alert te  zetten op alle schepen die behoren tot een bepaalde vloot. Als 1 van deze schepen verwacht wordt voor Singapore wordt er direct een alert gestuurd naar alle gebruikers die aan deze vlootlijst en dit alert gekoppeld zijn.

 

Deze functie gebruik je, wanneer je:

  1. Tijdsbesparing wilt realiseren door maatwerkinformatie te ontvangen
  2. Informatie wilt filteren naar wat voor jou interessant is
  3. Een geordende lijst van schepen wilt creëren
  4. Schepen snel wilt kunnen herkennen door middel van verschillende kleuren

Integratie met Port Arrivals & Departures

Door de koppeling van MyFleets met de Port Arrivals & Departures module zie je heel snel welke voor jou belangrijke schepen verwacht worden in een bepaalde haven. Deze schepen worden met een ster weergegeven. Het grootste voordeel van deze integratie is dat je altijd op de hoogte bent van de laatste informatie rondom “jouw” schepen. Hierdoor wordt het nemen van beslissingen versimpeld. Met een druk op de knop heb je alle informatie tot je beschikking. Netjes gepresenteerd op je eigen Ship2Report dashboard.

 

Fleet monitoring en track & trace

MyFleet kan ook gecombineerd worden met de AIS module van Ship2report.  Hierdoor kunnen bijvoorbeeld shipowners hun eigen vloot en die van de concurrent monitoren. Deze zgn. “fleet monitoring” verhoogt de efficiency. Via een handig selectiemenu zet je snel verschillende vloten aan of uit. Op die manier heb je direct inzicht in waar de schepen zich bevinden. Elke vloot heeft zijn eigen kleur. Je kunt zoveel vloten aanmaken als je zelf wilt. Ook kunnen schepen in meerdere vlootlijsten voorkomen.